Riksorganisation

 

 

 

 

Friluftsfrämjandet grundades 1892 och har allt sedan dess verkat för ökad folkhälsa och livsglädje genom aktivt friluftsliv. Friluftsfrämjandet är en folkrörelse och ideell organisation med ca 100 000 medlemmar organiserade i 23 distrikt med tillhörande 430 lokalavdelningar.

 

Vi har något för alla smaker. Allt från skogsmulle till familjeaktiviteter till avancerat friluftsliv som klättring, toppturer, kajak mm. Du kan också medverka på våra ledarutbildningar för att efter dina behov utveckla dig och ditt friluftsliv. Genom lokalavdelningen där du bor får du veta med om vad som är på gång där du bor.

 

Friluftsfrämjandet tror att den framkomliga vägen till ökad fysisk aktivitet i befolkningen är att börja arbeta med barnen. Att barnen redan i tidig ålder får lära sig att röra på sig i naturen tror vi skapar ett livslångt behov av rörelse och naturmöten. Vi tror att friluftsliv erbjuder barn en metod att lära och uppleva tillsammans med vuxna utan prestationskrav och utslagning, ett alternativ till idrotten.

 

Fysisk aktivitet minskar risken för många sjukdomar som t.ex. hjärtinfarkt, högt blodtryck, vuxendiabetes, tjocktarmscancer, övervikt och ledsmärtor. Det lindrar ångest och sömnsvårigheter. Nu mera talar man om fysisk aktivitet som läkemedel. Läs mer om Fysisk aktivitet på recept i Norrbotten på: http://www.nll.se/threesection.aspx?id=50110

 

Vi mår bra av fysisk aktivitet eftersom människokroppen är gjord för rörelse. Det behöver inte alls handla om att byta om och hårdträna. Regelbunden motion har mycket positiv inverkan på våra organ, vävnader, muskler och vårt psykiska välbefinnande. Friluftsfrämjandet vill hjälpa dig att komma igång med fysisk aktivitet genom friluftsliv. Vi erbjuder en mängd lustfyllda aktiviteter där du tillsammans med andra stärker din hälsa.

 

 

Liftkort för samtliga:

 

40 kr kontant betalning

 

Vi tar tyvärr inte betalkort!

 

 

 

Köldgräns:

 

-18 grader

Friluftsfrämjandet Råneå ©